Üveg, tükör megmunkálása, amelyeket az üvegesek nyújtanak.

Üveg, tükör megmunkálása sokszor elengedhetetlen üvegezéskor, mert sem az üveg, sem a tükör általában önmagában még nem alkalmas a beépítésre. Tehát ahhoz, hogy felhasználható legyen, meg kell munkálni valamilyen módon. Gondoljunk csak egy egyszerű tükör elhelyezésére a falon, mielőtt ezt  megtehetnénk a borotvaéles széleit meg kell csiszolni, különben balesetveszélyes. Üveg, tükör megmunkálása gyakran hosszabb időt vesz igénybe, és néha számolni kell a speciális kérések magasabb árával.

Méretre vágás

A megadott méretre szabjuk az üveget vagy a tükröt.

Csiszolás

Élcsiszolás
Zámolás, az üveg, tükör élei vannak egyszerűen megcsiszolva. Balesetbiztonság miatt fontos. De például, ha keretbe csúsztatva kerül beépítésre, az üveg nem csusszan a helyére, ezenkívül könnyen kagylósodik stb.
Matt csiszolás, az üveg, tükör élei nem fényesre vannak csiszolva.
K+P és C+P, különböző profilban csiszolt élek polírozva. Az alábbi képeken látható a kettő közötti különbség. Ezek akkor használatosak, ha nem valamilyen foglalatba, keretbe kerülnek beépítésre, hanem az élek láthatóak és fontos, hogy szép legyen.

Üveg, tükör megmunkálásaÜveg, tükör megmunkálása

Fazettázás
A tükör vagy üveg szélein bizonyos távolságtól kifelé 5 fokos szögben történő csiszolás. Többféle szélességben lehet készíteni: 10 mm, 15 mm, 20 mm, 25 mm és 30 mm. Ez egy elegáns keretet ad a tükörnek. Ennek elkészítése hosszabb időt vesz igénybe.

Üveg, tükör megmunkálása

Egyéb megmunkálás

Fúrás
Gyémántfejes, vízzel hűtött különleges fúróval.

Körkivágás
Speciális vágóval kör alakú kivágás, például ventilátor ablakba szereléséhez, vagy szellőzőnek. Sajnos ez a művelet nem olyan egyszerű mint a filmeken.

Hajlítás

UV ragasztás

Edzés
Hőkezeléssel az üveg fizikai tulajdonságainak feljavítása. Fizikai behatásokkal és a hővel szemben lényegesen ellenállóbbá válik.

Homokfújás

Ragasztás

Bővebb információért keressenek meg valamelyik elérhetőségünkön.

Az üvegesek, 17. kerület Pesti út 41c (A Cinkotai útnál, Kék üzletház)

17. kerületi üveges

Facebook

Hozott üveg, tükör megmunkálása nem minden esetben lehetséges.